За нас

    Фирма Mонотайл България ООД е дъщерна фирма на Monotile Trading SrlItaly, която има дългогодишен опит в производството на традиционни мозаечни подови плочи.

    Компанията Monotile работи вече над тридесет години в областта на интериорните довършителни  работи на офиси, обществени и административни сгради, като се специализира в проучване, производство, доставка и монтаж на подови плочи от серията Praktika и модулни двойни подове от серията Teсnikа, разработени в съответствие с концепциите на биоархитектурата (не се използват никакви химикали, смоли или други вредни субстанции),.

    Фирмата днес е еталон за много международни архитекти, дизайнери и инвеститори, които не случайно са доверили на нас изпълнението на емблематични сгради като новото музейно крило в Лувъра в Париж, Съдебната палата в Барселона, Борсата в Милано, офисите на Prmalat по света, офисите на Google в Лондон, гаровите перони по линията RiminiMilano, Офисите на Paramounth Studios – California, USA, Morley Shopping Center – Perth, Australia и още много обекти в Европа, САЩ, Близкия изток, Азия и Австралия. Някой от тях обекти са показани и изброени в нашия каталог.

    Ето защо екипът на Mонотайл България ООД  реши да предложи на българския пазар тези възможно най-качествени продукти в бранша.

    Уникалният процес на производство на подовите плочи Tecnika, патентован на международно ниво, промени понятието за традиционния под и двоен под. Той беше признат от изданието на Neocon – Чикаго, за иновативни идеи през 2008 г., където на серията Teсnikа  беше присъдена  Gold Award за най-иновативен продукт.

    Забележителната здравина на плочите, както и стабилността  на конструкцията, отсъствието на вибрации, непромокаемост и липсата на скърцане и люлеене при двойния под – особено характерни за подовете, съставени от дървесни частици, го прави недостижим като качество от неговите конкуренти.

    В момента на фирмата е поверено изпълнението, доставката и монтажа на подовите настилки за най-високия небостъргач в Италия “La Torre Fuksas” (над 47 000м2), който се намира в Торино, както и на офисите на PRADA в Милано.